Med bakgrunn som ingeniør i industriell instrumentering og kybernetikk fra høgskolen og NTNU har han flere års arbeidserfaring fra utviklingshuset Embida. Nå utgjør han Oslo-kontoret til selskapet.
- Vi tror vi kan bidra her. I miljøet i Forskningsparken er det mange nye selskaper som utvikler en form for hardware og trenger elektronikk for å hente inn data fra sensorer og snakke med omliggende systemer. Mange har elektronikk i sitt utstyr, og vi har ekspertisen til dette, sier han.
Ikke-destruktiv testing med ultralyd
- Selskapet vårt, Embida, leverer elektronikkdesignet – Vi sørger for at elektronikken gjør jobben, fra små trådløse dingser som skal hente data til skytjenester til mer krevende design som ultralyd, sier Sigurd. - For vår kunde Dolphitech har vi utviklet elektronikk for ikke-destruktiv testing. Ved hjelp av ultralyd kan de teste materialtretthet og slitasje. Deres kunder er bl.a. Boeing og Lamborghini. - Ultralyd er skikkelig spennende, vi vil gjerne gjøre mer av dette, også innen medisin. Vi har flere ultralydprosjekter som går mot slutten og kunne gjerne tenkt oss flere prosjekter på dette feltet.
Embida jobber i samme marked som giganten Data Respons, men er små og fleksible, og har en ganske imponerende referanser fra bl.a. Kongsberg og Siemens.
Sigurds arbeidsplass er i åpent landskap side om side med andre gründere og småselskaper, i etasjen over StartupLab med 80 medlemmer. – Vi pleier å gå sammen til lunsj, det er hyggelig å skape litt miljø når de fleste av oss er enkeltpersoner, smiler Sigurd. Jeg møter stadig nye folk her, på gratis kurs, foredrag og andre ting her i parken. Jeg vil gjerne bli bedre kjent med helsemiljøet rundt Aleap og Shareab, og det er topp at HardwareLab'en nå er på plass, sier Sigurd.
- Når vi f.eks får levert et kretskort fra produsenten – f.eks et kretskort med 1000 komponenter, så må dette måles og testes. Da passer hardwarelab’en perfekt, sier han.