Gode muligheter for vekstselskaper i Forskningsparken

Publisert: 03 september 2024

Tekst: Morten Risberg

Over 3000 mennesker fra akademia, forskning og næringsliv har sin daglige arbeidsplass i Forskningsparken, midt mellom Gaustad og Blindern i Oslo. Våre leietakere utgjør et unikt økosystem for innovasjon, verdiskapning og kommersialisering av forskning.

– Dette er langt mer enn bare en kontorplass, sier Bjørn Erik Reinseth, administrerende direktør i Forskningsparken.

Forskningsparken huser til enhver tid rundt 300 selskaper og virksomheter fra akademia, forskning og næringsliv, hvorav cirka 190 er oppstartselskaper.

– Samlokaliseringen av ulike virksomheter går hånd i hånd med hovedformålet vårt – verdiskapning av og for vekstbedrifter, og kommersialisering av forskning.

FAST PLASS

Med fast plass i Forskningsparken får din helt egen faste kontorplass i ett av våre åpne co-working områder. En løsning for deg som trenger en fast tilholdssted for ditt selskap, og har lyst til å bli kjent med og dele kunnskap med andre selskaper i et felles kontorlandskap.

  • Antall arbeidsplasser: 1

  • Oppsigelsestid: 1 måned (løpende kontrakt med gjensidig oppsigelsestid)

  • Pris per måned: NOK 4400,- (ekskl. mva)

  • Alle medlemsfordeler inkludert.

Ta kontakt for visning

KONTOR

Forskningsparken har en rekke ulike kontorlokaler, fra kontorsuiter med delte fellesarealer til hele etasjer for større selskaper. Å være lokalisert i Forskningsparken gir merverdi i form av nettverk, tilgang på fagmiljøer og en rekke arrangementer i vårt konferansesenter.

  • Antall arbeidsplasser: 1+

  • Oppsigelsestid: 3 måneder (løpende kontrakt med gjensidig oppsigelsestid)

  • Pris per måned: Etter avtale

  • Alle medlemsfordeler inkludert.

Ta kontakt for et tilbud

Parken har fire fokusområder: Livsvitenskap, helse, teknologi, og energi.

– Alt vi foretar oss skal være relevant for et av disse fokusområdene, sier Reinseth.

15 prosent av parkens 60 000 kvadratmeter er laboratorier.

– Laboratoriene eksisterer ikke fordi det er enkelt – det er masse ekstraarbeid og kostnader knyttet til infrastruktur, rutiner og sikkerhet. Men vi er en forskningspark, ikke en næringspark, og det er en del av formålet vårt å legge til rette for forskning.

Forskningsparken tilbyr også et mangfold av fleksible løsninger for virksomheter med skiftende behov.

– Enkelte selskaper i parken har på få år vokst fra to til flere hundre ansatte. Der skiller vi oss fra tradisjonelle næringseiendommer. Våre fasiliteter er til for å oppfylle formålet om vekst.

– Dette innebærer også en aktiv planlegging av hvilke virksomheter som skal huses og hvor de skal lokaliseres, som igjen kan skape verdifull interaksjon på tvers av selskaper, forklarer direktøren.

Her kommer Forskningsparkens mange fellesarealer inn som et viktig bidrag.

– Disse brukes som ekstra møterom. Mange av møtene inneholder jo ikke noe hemmelig, og kan fint holdes i mer offentlige rom. Det er også mye verdi i å ha et eget bakeri og kafé, hvor mennesker fra forskjellige bransjer sees og møtes.