Bli kjent med nabolaget!
I området rundt Forskningsparken finner du flere utdannings- og forskningsinstitusjoner og en rekke innovative selskaper. Og tro det eller ei, men det finnes steder å gå etter jobb også.
Publisert: 01 februar 2024
Tekst: Anne-Marie Korseberg Stokke
Foto: Angelique Culvin-Riccot
– Hvorfor er det viktig å være en del av et felleskap på jobb?
– Det å være del av et felleskap gjør at folk treffes, trives og føler tilhørighet. I Forskningsparken mener vi at et åpent og delende felleskap er en av nøklene til våre medlemmers suksess. Derfor ber vi alle om å aktivt bidra inn i miljøet ved å åpne dørene, dele historier og hjelpe andre. Når vi nå lanserer «Micro Communities» er det for å oppfordre folk til å møtes, både digitalt og fysisk, utenfor kontoret i uavhengig av hvor du er ansatt.
– Hva er et «Micro Community»?
– «Micro communities», eller mikro-fellleskap, har som mål å samle mindre grupper av mennesker rundt en felles interesse. Det kan være sosialt eller faglig, om alt fra strikking eller ping pong til regnskap eller produkt- testing. I et miljø så stort som vårt er det noen ganger bedre å tenke smått først, og så heller skalere. Vi håper dette skal gi folk mulighet til å treffe folk utenfor den nærmeste sirkelen, knytte verdifull kontakter og danne vennskap. For oss er dette et verktøy for å øke aktiviteten og engasjementet internt i parken.
– Hvis jeg har lyst til å starte en gruppe, for eksempel en strikkegruppe der vi kan dele oppskrifter, tips og treffes for en drink og litt strikkeaction. Hvordan gjør jeg det?
– Det er veldig lett å starte en aktivitet eller gruppe, og vi kan hjelpe deg. Det første du bør gjøre er å bli med i Slack’en «Forskningsparken». Sjekk om det allerede er en kanal for #knitters e.l. som du kan bli med i. Hvis ikke oppretter du en selv. Invitér dine med-strikkere og start samtalen! Parken Bakeri er alltid et bra sted å treffes, men ta kontakt hvis dere skulle trenge et annet lokale.
Slack er en kommunikasjonsplattform lansert i 2013. Slack benyttes mest for chatting og har støtte for kanaler for grupper eller enkeltpersoner, samt å la opprette vedvarende chattekanaler som kan organiseres etter tema. Det er gratis å opprette en bruker og melde seg inn i en Slack-gruppe. https://slack.com/
– Finnes det muligheter for å få pengestøtte? Kanskje vi har lyst til å invitere en strikke-ekspert som kan lære oss nye teknikker, eller arrangere et garnlotteri?
– Ja! Vi har mulighet til å støtte alle micro communities med midler. For eksempel fikk Ping Pong-turneringen gratis racketer, baller og premier.
Les mer om Forskningsparken Community Fund her.
– Hva hvis jeg ønsker å starte en gruppe, men ikke har tid til å organisere noe selv? Kan jeg be noen andre om å drive det?
– Absolutt! Nøkkelen er å bygge en base med medlemmer som alle hjelper til med å drive det. Dette går igjen tilbake til vår kultur for deling og samarbeid.