Bli kjent med nabolaget!

Publisert: 02 juli 2024

Tekst: Anne-Marie Korseberg Stokke

Foto: --

I området rundt Forskningsparken finner du flere utdannings- og forskningsinstitusjoner og en rekke innovative selskaper. Og tro det eller ei, men det finnes steder å gå etter jobb også.

Forskningsparken ligger midt i innovasjonsdistriktet Oslo Science City. Det er Norges mest kunnskapstette område, med landets fremste universitet, Nordens største sykehus, internasjonalt ledende forskningsinstitutter og dynamiske oppstartsmiljøer.

Nabolaget preges ikke av hektisk natteliv eller yrende cafeer, men det er likevel mange skjulte skatter. Hva med en kunstvandring? Eller en treningsøkt i det fri?

Vil du utforske området? Her er noen anbefalinger:

Kunst:

  1. "The Researcher" er et veggmaleri av kunstneren Martin Whatsson. Han er kjent for sine fargerike grafittimalerier kombinert med sort-hvite sjablongfigurer. Du finner det på veggen av Forskningsparken ved personalinngangen nærmest Blindern T.

  2. "Kammertone A" er en del av verket "Ligninger i rustfritt stål" av Bård Breivik som utsmykker informatikkbygget til UiO - Forskningsparkens nærmeste nabo.

  3. "Brudt form" av Aase Texmon Rygh (1925) på plassen foran Niels Treschows hus på Universitetet i Oslo fungerer som ’brukskunst’. Skulpturen er et møtested, og på kort tid er den blitt en naturlig del av uterommet.

"The Researcher" av Martin Whatsson.

Trening:

  1. I Domus Athletica svømmehall finner du både et 25 meter langt svømmebasseng og et mindre basseng med 33 grader. Alle leietakere i Forskningsparken får medlemskap til redusert pris.

  2. Treningsapparater for utendørs styrketrening finner du på østsiden av Forskningsparken, langs Gaustadbekken.

  3. Tørteberg kunstgress (Friggfeltet) er det god plass til ballspill og trening.

Enkle treningsapparater på vei ned til Blindern T.

Mat:

  1. Legendariske Dana Bakeri under broen ved Forskningsparken T er verdt et besøk. Digg mat til en rimelig penge.

  2. Det tar 10 minutter å gå til Vindern der du finner blant annet spisestedene Sabi Sushi, Åpent Bakeri og Little Italy

  3. Vårt eget Parken Bakeri serverer deilige sandwicher, salater og bakevarer. De har også åpent på kveldstid en dag i uken med bar og pizzaservering.

Parken Bakeri, drevet av Norð Oslo, brenner egne kaffebønner, og tilbyr fristende kaker og gode blingser av lokale råvarer.