Hun understreker at det å gå fra forskning til forretningsdrift kan virke som en stor overgang for mange forskere.
– Jeg gikk rett fra doktorgraden til å jobbe i Cellmover. For mange er det å starte og drive et selskap kanskje ikke noe man ser på som en reell mulighet – eller det kan virke skremmende. Vi akademikere er jo dyktige fagpersoner, men det er også mange ting som er helt ukjent for oss, som det juridiske knyttet til patenter, kvalitetssikring, finansiering, markedsføring og så videre, sier hun.
Støtte fra Forskningsparken, ShareLab og The Life Science Cluster
I mai 2024 flyttet Cellmover inn i inkubatoren ShareLab i Forskningsparken. Det har gitt selskapet tilgang til toppmoderne laboratoriefasiliteter og et aktivt innovasjonsmiljø.
Cellmover er også medlem av The Life Science Cluster, et nettverk som arbeider for å realisere potensialet i Norges livsvitenskapssektor og WiLD Norway, et profesjonelt nettverk dedikert til å styrke kvinner innen helse- og livsvitenskap. Disse medlemskapene gir tilgang til et bredt spekter av ressurser og samarbeidspartnere innen livsvitenskap.
– Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten den støtten vi har fått fra innovasjonsmiljøet i og rundt Forskningsparken. Å være omgitt av andre gründere, investorer og eksperter på produktutvikling og forretningsstrategi gjør at vi kan vokse raskere og utvikle teknologien vår, sier Larsen.
Internasjonalt samarbeid og finansiering
Cellmover har nylig sikret finansiering gjennom Eurostars-programmet i samarbeid med svenske Red Glead Discovery. Denne støtten muliggjør videreutvikling av selskapets ledende kandidat, CM101, en terapi rettet mot lungekreft. Samarbeidet kombinerer Cellmovers innovasjon innen immunterapi med Red Glead Discoverys ekspertise innen legemiddelutvikling.
– Vi ser at CM101 har enormt potensiale. Denne finansieringen gjør det mulig for oss å jobbe mer langsiktig og gå videre med ADMET-studier og in vivo-studier, sier Larsen.