ARTBIO, et radiomedisinsk selskap i klinisk fase som utvikler en ny klasse av alfaradioligand-terapier (ARTs), har flyttet sine europeiske forskningslaboratorier til Forskningsparken. Flyttingen gir ARTBIO forbedrede utviklingslaboratorier og preklinisk ekspertise, spesielt innen det radioterapeutiske feltet. Dette vil bidra til å fremme selskapets portefølje av ARTs og styrke ARTBIOs strålingsbaserte forskning og utvikling. I tillegg gjenspeiler flyttingen ARTBIOs forpliktelse til høyeste standarder for medisinsk kvalitet og sikkerhet.
– ARTBIO redefinerer kreftbehandling ved å utvikle en ny klasse alfaradioligand-terapier, og det nye anlegget i Forskningsparken i Oslo gjør det mulig for oss å ta forskningen videre, sier Emanuele Ostuni, PhD, administrerende direktør i ARTBIO.
– Vår tilstedeværelse vil styrke teamets kapasitet og legge til rette for vekst ved å utnytte den unike ekspertisen innen radiomedisin som finnes i Oslo. Våre forskningsprogrammer i Oslo utfyller arbeidet som pågår andre steder i ARTBIO.
ARTBIO har hovedkontor i Cambridge, Massachusetts, USA, med avdelinger i Sveits, Storbritannia og Norge. Beslutningen om å flytte forskningssenteret til Forskningsparken i Oslo er et strategisk grep for å styrke selskapets forskning og utvikling innen radiomedisin og for å fremme utviklingen av proprietær teknologi samt preklinisk biologiforskning med mål om å utvikle nye kreftbehandlinger. Selskapet forventer også å bidra betydelig til det bredere akademiske og vitenskapelige radiomedisinske miljøet i Norge, i tråd med sin ambisjon om å fornye kreftbehandling.
– Å sikre seg en integrert forskningsfasilitet i Forskningsparken basert på thorium og bly er viktig for ARTBIO, ettersom de toppmoderne laboratoriene gjør det mulig for oss å drive forskning og utvikling på en effektiv og trygg måte, sier Philippe Dasse, Pharm.D., Chief Technical Officer i ARTBIO.
– ARTBIOs grunnleggende teknologi har sitt opphav i økosystemet i Oslo. Vi setter stor pris på kompetansen og talentene vi får tilgang til gjennom Forskningsparken. Muligheten til å etablere et så spesialisert anlegg i Norge er sjelden, og vår tilstedeværelse i dette spesialbygde forskningsmiljøet styrker ikke bare våre FoU-muligheter, men sikrer også at vi kan utføre arbeidet vårt i tråd med høyeste sikkerhetsstandarder.