– Vi har en lang tradisjon for å drive næringsliv i samarbeid med forskningsmiljøene, sa Karl-Christian Agerup, og både han og Ole Kristian Hjelstuen mener det er mye å hente på å skape vekstmiljøer.
– Vi etablerer stadig nye selskaper basert på forskningsresultater ved Universitetet i Oslo og OUS, sa Hjelstuen. Før var det vanlig å bruke 15 år på å få et nytt selskap opp og stå. Vi mener vi bør få dette ned i 3 år.
Plassering i Oslo er riktig
- Norges hovedstad skal vi være en motor for næringsetablering og teknologiutvikling, sa byrådsleder Raymond Johansen, som er opptatt av å ikke bare legge til rette, men også stimulere til innovasjon. Allerede i 2022 øker antallet 80-åringer i Oslo kraftig. Disse ønsker, og må få mulighet til, å klare seg hjemme lenger, og da må vi ta i bruk ny teknologi for å gi trygghet og omsorg, sa Johansen, som lovte at Oslo kommune skal være en pådriver og en innovativ offentlig innkjøper som slipper nye løsninger, og derved nye gründerbedrifter til.
Espen Susegg i Siva trakk frem forskningsmidlene som hvert år er i størrelsesordenen 9 mrd. kroner – og det kun til helserelatert forskning. 80 % av disse midlene tilfaller prosjekter i Oslo-området.
– En lav andel av dette vises i form av nye selskaper, arbeidsplasser og vekst, sa Susegg, som mener at etableringen av Aleap er viktig tiltak, som vil skape mer næringsliv ut fra Oslos forskningsinnsats på helseområdet.
– Aleap blir også en arena for synliggjøring, mente Susegg.