Det daglige brød
Joakim har jobbet siden han var 18 år, han har gått gradene i Peppes Pizza, og hadde jobbet hardt og lenge for å endelig kunne ta over sitt eget spisested sammen med barndomsvennene Tom og Øystein. Banken sa endelig ja og de kjøpte og pusset opp Mat & Mer på Bjølsen. Etter noe drift så de at brødfakturaen var en av de største fakturaene i uka. Så da åpnet de sitt eget bakeri og utsalg, mest for å ha brød til restauranten.
Alle suksesshistorier starter et sted
Kanskje var åpningsdagen i bakeriutsalget i 2012 en sånn start. Kl. 10 var de nemlig utsolgt. Bakeriet hadde for lite kapasitet og de tre driverne skjønte at de raskt måtte se seg om etter et sted å bygge et større bakeri.
-Vi fant et egnet lokale i Thorvald Meyersgate. Det var mye jobbing, og vi tok risiko. Vi satte i gang med en byggeprosess der det meste gikk feil. Elektrikeren trakk seg rett før byggestart. Så måtte vi hente inn en ny på kort tid, noe som medførte solid budsjettsprekk.
Kunsten å overtale
Akkurat da ble guttene kontaktet av Alexander Woxen, StartupLab, og Toril Røssaak som er servicesjef i Forskningsparken. Vil dere drive kaffebar i Forskningsparken?
- Dette var verst tenkelig tidspunkt, sier Joakim. Vi slet med å holde hodet over vann. Omfattende oppussing, og omtrent samtidig startet Oslo kommune gravearbeider i gaten foran kaffehuset. Dette satte i praksis omsetningen på pause.
Men Alexander har store evner når det kommer til overtalelse. Så Joakim, Tom og Øystein dro for å se på Forskningsparken. De møtte tilfeldigvis gamle kjente som jobbet i parken. De hadde stor sans for StartupLab og gründermiljøet. Og det var viktig at Forskningsparken tok seg av både risiko og ombygging av lokalene.
-Heldigvis sa vi ja, smiler Joakim. Ved åpningsdagen var det stappfullt, og siden det har det vært bra stemning.