Northzone har fond tilsvarende 12 milliarder norske kroner, og de går gjerne inn med 50 millioner kroner i første runde. Da skal selskapet ha kommet et godt stykke på vei og stå på terskelen til å lansere i det globale markedet.
- Vi går etter spissede konsepter; da er våre hjemmemarkeder for små og vi må tenke store internasjonale markeder. Det vi ser etter skal i prinsippet ha potensiale i store deler av verden, sier Bjørn. Bjørn var en av gründerne da Northzone ble startet i 1996, og i porteføljen finner vi blant annet Seriously, Stepstone, Nextgentel og MCP.
Følger med på trender
Kollega Stine Foss er Finance Partner i selskapet og ble med i Northzone i 2001. Hun har bakgrunn fra PwC.
- Vi kjenner StartupLab godt fra før, og vi syns det er bra å være i miljøet her for å følge med på trender og ha kontakt med flinke folk, kommenterer Stine. Her deler vi fellesareale med andre investorer, og de ulike gruppene skaper mye liv og energi.
Nærheten til de rundt 170 oppstartsselskapene i Forskningsparken og inkubatorene StartupLab, Aleap og ShareLab gir muligheter, og Northzone vil gjerne høre fra selskaper som trenger investeringer.
- Vi har også en «Seed pool» hvor vi kan agere raskere og gå inn med opptil 10 millioner kroner, legger de til.
Glad for at Northzone er på plass
For administrerende direktør i Forskningsparken, Bjørn Erik Reinseth, er det ikke så merkelig at flere investorer følger nøye med på dette miljøet. Her er flere sterke selskaper «født og oppvokst» de siste 10 årene. Kahoot, Zwipe, Huddly og Remarkable er noen eksempler på at nye tjenester skaper både arbeidsplasser og store verdier for eierne. Han er glad for at Northzone nå er på plass.
- Northzone er en respektert investor og de er med på å forsterke Forskningsparken som en viktig møteplass og klynge, sier Reinseth.