– I et spill må du hele tiden ta små beslutninger, ta stilling til ting og koble på det du har av kunnskap og refleksjonsevner, sier Waal.
– I tillegg kommer konkurranseaspektet. Det ser vi i bedrifter av alle typer, det være seg meglerhus fulle av konkurransemennesker eller dagligvarebutikker: De ansatte spiller som gale i et forsøk på å trone øverst på high-score lista eller utfordre kollegaene. Da lærer de også mer.
– Det er nesten slik at jo tørrere stoffet er, desto bedre blir engasjementet, legger hun til.
Uvurderlig hjelp fra Forskningsparken
Attensi tilbyr simuleringer som kan formidle kunnskap, gi innføring i rutiner, eller skape et rom der man kan øve på ulike typer situasjoner eller problemstillinger.
Det er blitt god butikk: Selskapet, som ble stiftet i 2009, håper å bikke over 100 millioner i omsetning i år og har åpnet kontorer i London og San Francisco. Det har vært en ganske eventyrlig reise for en norsk teknologi-startup som for åtte år siden ikke kunne skilte med mer enn åtte pulter i et hjørne på StartupLab i Forskningsparken.
– Å få plass her i Forskningsparken har vært helt uvurderlig for oss, sier Waal.
Hvorfor ble denne kontorplassen like ved Blindern så viktig for bedriften?
– Sånn helt grunnleggende: Som startup har du ikke råd til gode, store og fancy lokaler. Bare det å få bruke fellesarealene til StartupLab og Forskningsparken var ekstremt viktig i den tidlige fasen.
Og ser vi bort fra det praktiske, har også økosystemet rundt Forskningsparken vært en essensiell del av suksesshistorien Attensi. Like mye som det er en kontorplass, er Forskningsparken en møteplass.
– Her er vi så heldig å være tett på klynger som Norway Health Tech og inkubatoren Startuplab. Det første helseprosjektet vi gjorde, for eksempel, ble til fordi vi hadde blitt godt kjent med Norway Health Tech-klyngen. Og mange av våre andre suksessfulle prosjekter har blitt til gjennom nettverk eller events i forbindelse med Forskningsparken.
Hun forteller videre at miljøet i Forskningsparken har gitt Attensi tilgang på helt kritisk kompetanse som har vært til stor hjelp i utviklingen av både simuleringsteknologien og bedriften.
– Som startup har du sannsynligvis ikke råd til å ansette all den ekspertisen du egentlig trenger. Men i et miljø som Forskningsparken er det lav terskel for å spørre om hjelp – du kan gå bort til naboen å si «du, kunne du sett litt på dette her?», sier hun, og legger til:
– Og de gangene vi har trengt juridisk rådgivning, kunne vi nyte godt av advokatavtalene til StartupLab.
Waal nevner også en siste fordel: Hvis du er der de flinkeste folkene er, er sjansene større for at de flinkeste folkene finner deg.