– Vi har kartlagt at det er mye stryk der, det vil si at pasienten ikke er frisk nok til å opereres, at vi mangler personale eller at vi ikke får operert av andre grunner. Nå jobber vi for å lage et system der vi kan samkjøre informasjon, som vil være aktuelt for både det nasjonale og det internasjonale markedet. Vi håper det kan være ferdig om to-tre år, forteller Skattum.
Mens Oslo Universitetssykehus representerer det offentlig, er Norway Health Tech representant fra den private siden i Health2B. Klyngeorganisasjonen har nærmere 270 medlemmer, og jobber med industrisamarbeid mellom forsknings-, industri- og helsepersonell.
– Målet er at Health2B bidrar til bedre og raskere samskaping mellom de som har behov og leverandørene som har løsningene. Slik at vi får vekst og skalering i helsenæringen, en viktig ny grønn næring, og raskere implementering av ny teknologi i helsevesenet, sier Lena Nymo Helli i Norway Health Tech.
Hun forteller at også Oslo kommune nylig sa ja til å bli med i samarbeidet.
– For å få mer fart på utviklingen er det like viktig at både små og store er med. Vi har satt oss et treårsperspektiv, og vil holde oppe trykk og momentum for å løse de store helseutfordringene. H2B svarer også på det å etablere samarbeidsarenaer, som politikerne har etterlyst, utdyper Nymo Helli.